This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Stupide question. Zooming in preview

Discussion in 'X-T2, X-T1, X-T20, X-T10' started by iyiyi, May 19, 2017.

  1. iyiyi

    iyiyi New Member

    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3

    -Return to Top-

    I just got my first fuji and I have a very dumb question that I can't find in the manual.

    After I take a photo and I am previewing it on the screen, how do I zoom in on the photo to check focus/etc? Every other camera I've used has had dedicated + and - buttons.

    Thanks!
     
  2. ojporqpojrewpo

    ojporqpojrewpo Premium Member

    Joined:
    Apr 19, 2015
    Messages:
    981
    Likes Received:
    354
    Location:
    Los Angeles

    -Return to Top-

    The rear dial does it.
     
  3. GregWard

    GregWard Premium Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    3,938
    Likes Received:
    1,428
    Location:
    London

    -Return to Top-

    More specifically:

    - Click the rear dial to zoom instantly as far as possible
    - Rotate the rear dial to the right to zoom in slowly
    - Rotate the rear dial to the left to zoom back out slowly or, if at full frame already, to go to multiple images

    However, you don't specify which Fuji you have? On the dual card Fuji's one option is to have RAW on card one and JPEG on card two. In this instance the default preview will be card one and the JPEG embedded in the RAW file is fairly small - so you won't be able to zoom into it enough to judge the focus. In this case hold in the "Play" button for a while and the camera will switch to card two and you'll get full zoom capability in the Preview.
     
    minor7flat5 likes this.
  4. iyiyi

    iyiyi New Member

    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3

    -Return to Top-

    Thanks so much!
     
  5. minor7flat5

    minor7flat5 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    201
    Likes Received:
    141
    Location:
    New Jersey

    -Return to Top-

    Good catch!

    I use the RAW / JPEG split on my XPro2, and it too me a while to figure out why I just couldn't zoom in as close as I wanted.
    I think a double tap on the joystick flip flops which card is being viewed.
     
  6. iyiyi

    iyiyi New Member

    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3

    -Return to Top-

    Thanks so much guys!
    And sorry, I have an xt1
     

Share This Page