This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Fuji X-T2 and Nissin i40 - not working properly?

Discussion in 'X-T2, X-T1, X-T20, X-T10' started by Carolyn, Sep 9, 2016.

  1. Tidalwave11

    Tidalwave11 Premium Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    252
    Likes Received:
    47
    Location:
    U.S.A.

    -Return to Top-

    edit: found my answer in another thread.
     
    Last edited: Nov 17, 2016
  2. CarolR

    CarolR New Member

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    Location:
    Ontario

    -Return to Top-

    I just updated the firmware on my X-T2 and now the Nissin i-40 works perfectly, but not in HSS. I have not updated the i-40 firmware. HSS still works on my X-T1 but I haven't updated the firmware on it yet, knowing that I'll lose the HSS. I'll wait to update the X-T1until I can get an EF-X500.
     
    AtsukoK likes this.
  3. fernandoj

    fernandoj New Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Location:
    PSM - Spain

    -Return to Top-


    Do you work in TTL? Thank you
     
  4. Pip

    Pip New Member

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0

    -Return to Top-

    Mine works fine in Mechanical mode and NOT in electronic mode.
     
  5. liggy

    liggy Camera Fondler

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    702
    Location:
    PacNW

    -Return to Top-

    Just got my X-T2. Haven't updated the i40 yet.

    Was just about to send to Minox so it would be back in time for an upcoming event.

    Works fine in TTL. Haven't tried HSS. Pleasant surprise!

    I thought I might have to sell the i40 and pony up for an EF X500. Looks like that won't be necessary. :cool:
     
  6. bat1959

    bat1959 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dubai

    -Return to Top-

    I have the X-T2 (latest firmware) and the i40 Nissin flash (firmware not updated) and have tried to use the Flashq triggers but they give me half of the frame not illuminated in manual, at all shutter speeds (from 1/250th down to 1/60th).

    Works fine with my Nikon SB700.

    Help!
     
  7. BillEvans

    BillEvans Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    7
    Location:
    St. Albans WV

    -Return to Top-

    I haven't read everything yet, but I was having fits then learned the flash has to be properly seated, and turned on before the camera is turned on. Either way mine seems to be working.
     

Share This Page